Novinky

Česká golfistka se podílela na evropském vítězství v Junior Solheim Cupu

Výrazný úspěch českého golfu zaznamenala šestnáctiletá Denisa Vodičková, hráčka reprezentačního Czech Golf Teamu. Velkou měrou se podílela na vítězství evropského výběru v Junior Solheim Cupu, který je určen pro hráčky do 18 let. Evropa vyhrála po čtrnácti letech a vůbec poprvé na americké půdě, hrálo se v Ohiu.

Junior Solheim Cup se hraje ve dvou dnech před hlavní ženskou soutěží, která je obdobou mužského Ryder Cupu pro dvanáctičlenná družstva. Letos hlavní soutěž startuje v sobotu 4. září. V juniorském turnaji se hraje o 24 bodů – v prvním dnu je na programu šest fourballů a šest foursomů, druhý den čeká na hráčky dvanáct singlových zápasů.

Kapitánkou letošního výběru Evropy byla slavná švédská profesionálka Anika Sörenstam, která věřila ve vítězství svého výběru i po prvním hracím dnu, po kterém vedla Amerika 8:4. Na jednom z evropských bodů se podílela ve fourballech také Denisa Vodičková, která poté pečetila ve finálovém hracím dnu velký obrat svého družstva. Americkou soupeřku Saru Im porazila na 17. jamce a odstartovala mohutné oslavy evropského výběru, který vyhrál celkově 13:11.

Denisa Vodičková se do evropského výběru pro prestižní juniorskou soutěž dostala teprve jako druhá Češka, jedinou předchůdkyní byla v roce 2009 Klára Spilková.

„Byla to naprosto skvělá zkušenost a na tento týden nikdy nezapomenu. Máme skvělý tým, skvělé kapitánky a já jsem hrdá, že jsem mohla reprezentovat Česko v evropském týmu. Dnes už nás čeká slavnostní večeře s hračkami z hlavní soutěže, které budeme o víkendu a v pondělí sledovat přímo na hřišti. Bude to nádherný závěr skvělého týdne,“ svěřila se hráčka Beskydského Golfového Klubu.

Kontakt

Petr Halaburda

Media manažer ČGF

Česká golfová federace | Czech Golf Federation

gsm: +420 602 216 642

e-mail: petr.halaburda@cgf.cz